torsdag 23 oktober 2008

Intervju med festerichefen

I dessa dagar då alla tycks ha tentor och andra hemskheter ser många fram emot lite festligheter. Den i särklass mest omtalade (såklart!) festen är givetvis Tentakravallen, som anordnas av bland annat KogVets egna KrogVet, och vad kan då vara bättre än att prata lite med en av de många organisatoriska hjärnorna bakom detta?

Anna Tullberg är festerichef (vilket inte borde ha undgått någon vid det här laget) och jag har fått privilegiet att göra en kort intervju med denna mycket upptagna kvinna.


Festerichefen.


Hur mycket organisation ligger det bakom Tentakravallen?

Kravallen anordas av Bi6, D-group och oss inom KrogVet, redan i våras började vi hålla möten. Det är möten i olika arbetsgrupper, möten mellan arbetsgrupper med mera. Vi blev klara med grovjobbet i somras, men det mesta arbetet har gjorts efter Nolle-P. Det har varit en ofantlig mängd mail, checklistor och möten minst en gång i veckan ända sedan i våras.


Vad har ni gjort på dessa möten?

Allt från att kontrollera huruvida Kårallen faktiskt har varit bokad till att se över dekor och PR. Det är otroligt många saker som ska fixas, posters för reklam, ljud och ljus i Baljan, arbetsscheman, rökrutor och se till att vakterna faktiskt vet om att de kommer få jobba en extra timma under kvällen.

Man lär sig otroligt mycket under tiden, vi måste hela tiden ligga steget före för att inte missa någonting. Sedan rör det sig om ganska stora summor pengar också, så om någonting skiter sig står man ansvarig inför hundratals människor.

Rent planeringsmässigt så har det gått väldigt bra, nu hoppas jag bara att allting ska gå i lås. Att många köper våra färgglada drinkar och provar på de många olika ölsorterna.


Finns det någonting magiskt över natten som komma skall?

Vi kommer att ha eldjonglörer och levande skyltdockor bland annat.


Eldjonglörer? Hur fasen har ni fått tag på dem?

När väl temat Magic Night fastlogs så kom jag att tänka på cirkus. Sagt och gjort tog jag kontakt med Norsholms cirkus och efter lite mailkontakt så fick PR-gruppen fortsätta samarbetet. Och det har gått kanon!


Hur mycket hade du att säga till om temat på kravallen?

KrogVet hade redan en mycket bra ide som vi arbetade vidare på.


Har det varit god respons inför kravallen?

Tentakravallen blir större och större för varje år känns det som, vi sålde slut på biljetterna fort och det tror jag förvånade många. Detta eftersom det ”bara” var en tentakravall, folk köade för biljetterna och nu säljs dem för betydligt mycket mer än 60kr på svarta marknaden, det är väldigt kul.

Förutom erfarenheten och nya vänner så är vår lön för mödan att alla ska komma till kravallen för en magisk kväll, och förhoppningsvis hitta hem med ett leende på läpparna.


/Johannes Ahlström

Inga kommentarer: