måndag 23 november 2009

KondVet åter i hetluften

Vitklädda KondVet försvarade KogVets gröna färger i söndagens innebandyturnering på Campushallen. Första matchen mot FLÅMKE slutade med en övertygande 10-3-seger, vilket stegrade förhoppningarna. Tyvärr slutade den trots allt ganska jämna drabbningen med Läk(t)arlirarna 4-7. Detta innebar att den avslutande gruppspelsmatchen mot Tomtar & Troll blev helt avgörande för vilket av lagen som skulle få spela final mot Läk(t)arlirarna.

Anna var verkligen med i matchen, liksom resterna från rymdfesten.

Inställningen var som vanligt den bästa, men trots ett stort stöd från publiken (gisssa vem?) och att Tomtar & Troll spelade i det närmaste Box Play hela den första halvleken gavs inte den utdelning som krävdes. Den andra halvleken blev andlöst spännande: 5-6 var ställningen då endast 6 minuter återstod. I det läget plockade KondVets lagkapten och specielle målgörare Jonas fram trollstaven och skickade in 6-6 från kortlinjen.

KondVet tackar FLÅMKE efter vinsten i "bronsmatchen".

Målskillnadsaffären avgjordes dock inte till KondVets fördel. Med ett (1) gjort mål mer totalt tog sig Tomtar & Troll till final, medan KondVet fick lägga fokus på bronsmatch mot FLÅMKE. Efter första halvlek i denna match stod det här 6-3, och trots att bytena blev allt kortare och de tre första matcherna verkligen syntes på exposiviteten i löpningarna, hölls modet uppe.

Stina firade sitt sista framträdande i KondVet med en banan.

Exempelvis förde Fabian och Jonas en allvarlig diskussion om hur många mål per minut som skulle behöva göras för att man skulle komma upp i totalt etthundra. Denna målsättning uppnåddes dock inte - matchen slutade 12-7 - men de flesta var ändå vid gott mod efteråt. Detta gällde inte minst Fabian, Stina och Karin som (enligt egen utsago) gjorde sina sista matcher för KondVet. Och vad kunde då vara bättre än att avsluta med en seger?

Text & Foto: Magnus Johansson