onsdag 20 augusti 2008

NolleP: dag 1-2

Så var då NolleP igång! Måndagen kom, likaså ca 50 Nollan, vilka mottogs av ett entusiastiskt KrogVetet iklädda band i håret och peacetecken i örsnibbarna. Nollan och faddrar sattes ihop i färgkodade nollegrupper och gjorde sitt bästa för att indtroducera sig för varandra över baguetter och nolletröjor. Stämningen var som sig bör lite spänd och nervös, men det ökade bara faddrarnas beskyddarinstinkter.

Fotografen ses med skeptiska ögon.

Baguetter och saft.

Valde han rätt glas, frågorna hopar sig.

Hippieidealen fick fotfäste tillslut.

Socialiseringsprocess.

Getingarna kom på besök, till saftdrickarnas förtret.

Stämningen var god bland faddrarna.

Getingarna gav dock inte upp.

Festerichefen hade läget under kontroll.

På kvällen bjöd faddrarna på middag i nollegrupperna. Årets tema tycktes vara vegetarisk lasagne, vilket flera av nollegrupperna oberoende hade valt till huvudrätt. Kanske var det helt enkelt hippietemat som omedvetet slog igenom. Det ryktades också om mystiska försök med taco-tofu, men undertecknad vet ännu inget om resultaten av dessa experiment. En del tappra, och i huvudsak rydsbaserade, själar tog sig vidare till [hg], men hemgången blev tidig på grund av programinformationen som var förlagd till klockan åtta nästföljande dag.

Tisdagens huvudaktivitet var Kul på Campus, med traditionsenliga (och en del för året nya) lekar. Det som förutspått inte fullt så gemytliga vädret dämpade Nollans och faddrarnas entusiasm en aning, vilket stationsfedderisterna i regel rådde bot på. Att engagemang belönar sig fick grupp Röd bevis på. Gruppen profilerade sig på tidigt stadium – faktiskt redan innan NolleP ens startade – genom att göra skäl för sitt namn och anamma kommunisttema. Iförda röda t-shirts och till ljudet av Röda Arméns gosskör genomförde de något som nog kan ha varit en TekFak-fadderistimitation i C4, och senare framkom att de även lyckats inhösta mest poäng i Kul på Campus.

Aldrig tidigare hade mariekex smakat så bra.

Ingen gick säker mot kramar från de röda.

Hårdträning inför suck & blow.

Ack så nära.

Bitvis kändes de rödas närvaro påfrestande.

Engagemanget var totalt, spana in foten i magen.

Akrobatiken var det inget fel på heller.

Ska man verkligen kunna vinkla foten sådär?

En daggmask letade sig sakteligen fram mot de tävlande.

När straight edge-punkaren, fallfrukts-veganen och stenfruktsallergikern Per Granberg trängde sig före pastasallads-kön och började äta kött avslöjade fadderist Mattias honom under högljutt bråk som fusknollan aka Kalle ”Kravalle” Nyberg – mannen, myten, märkessamlaren. Senare hängde ett gäng Nollan och faddrar med till fadder Thomas för en rätt trång ochhögljudd förfest. Siktet var inställt på utgång på Flamman, men då avvek undertecknad, och kan därför inte rapportera om folk någonsin tog sig in där.


Busted!

Idag går den mycket emotsedda ölfesten München Hoben av stapeln. Naturligtvis blir det caps-förfest innan, men då StuFF/LinTek:s stenhårda NolleP-policy sätter käppar i hjulet för utförandets karaktär*, blir det en mindre traditionsenlig variant. De caps-inbitna faddrarna är dock övertygade om att det såklart blir grymt kul ändå. Dessutom får Nollan kanske beskåda ett icke förberett patetgyckel – det kan gå precis hur som helst.

Vi ses med kapsyl, ölstop eller läskflaska i hand!

/Gro Dahlbom

*Djungeltelegrafen viskar om en protestaktion i form av öl-caps i VilleValla Pub:s regi, som skall äga rum på StuFF-märket i märkesbacken innan München Hoben. Men detta är naturligtvis helt fristående från KogVet-sektionen och NolleP.

4 kommentarer:

Mattias Östergren sa...

Tofu-tacon var en hit!

Sally sa...

jag vill också äta tacotofu!

Gro sa...

Varför kommenterar folk vid så störda tider på dygnet? Var inte ni på Hoben igår?

Mattias Östergren sa...

Jo, det var just det jag var! :D

Jobba i bar i 8 timmar, sen städa till 4 och sen trampa hem till Johanelund gjorde att jag behövde varva ner lite framför interwebben innan jag kunde somna. =)