500-600 gram pangasiusfiléer skars upp i ganska tjocka skivor. En rödlök skivades och fick sällskapa några minuter i en panna med 3-4 skivade morötter. Därefter vräktes fisken i, och genast rönte en burk kokosmjölk, 1 tsk salt och 1 msk grön currypasta samma öde. Efter att alltihop fått sjuda tillsammans 5-10 minuter tillsattes det rivna skalet från en lime och en knappt halv kruka färsk koriander. Några sjudande minuter senare var rätten färdig.
Servering skedde med en ordentlig grönsallad, en lageröl av (givetvis) thailändsk börd och som sagt ris. Cogitos intryck var återigen mycket positivt: såväl curry som lime fick precis de spelrum de förtjänade. Möjligen kan man vara mer generös med saltet, och att tillsätta saften från den skalade limen kan absolut rekommenderas. En matlåda blev kvarstoden efter det att båda testkockarna mättats.
Text: Magnus Johansson
Bilder: Fredrik Köhler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar